Ο.Α.Π

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΡΟΔΟΣ
85104

oapetal@gmail.com

 

 
 
 

7 κλειδιά επιτυχίας

2015-09-19 16:43

federer-ao14-2_408.jpg

Κάποιες μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά ενός αθλητή απ'τον πρωταθλητή. Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός σπουδαίου πρωταθλητή, είναι να μπορεί να διαχειρίζεται την αποτυχία και να παίρνει τα θετικά από αυτή. Ποιοί είναι οι εφτά βασικοί λόγοι που οι μεγάλοι τενίστες είναι επιτυχημένοι; 

Το παρόν κείμενο θα μπορούσε να αποτελεί κι έναν οδηγό για τους junior τενίστες που θέλουν στο μέλλον να πρωταγωνιστούν στα courts και έχουν ως πρότυπο τους Big 4. 

Αλλά δεν αφορά μόνο τους νεαρούς αντισφαιριστές. Όποιο άθλημα κι αν επιθυμεί να ακολουθήσει κανείς, για να είναι ο καλύτερος, πρέπει να έχει καλή φυσική κατάσταση, να είναι σωματικά υγιής, να γνωρίζει τις δυνατότητές του και φυσικά να γνωρίζει καλά τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος.

Εξόχως σημαντικό είναι τέλος να είναι ο κυρίαρχος του μυαλού του και να μην απογοητεύεται, ακόμη και στις δύσκολες ήττες.

Παρατίθενται τα επτά χαρακτηριστικά ενός κορυφαίου πρωταθλητή:

1. Ένας πετυχημένος αθλητής γνωρίζει ότι δεν μπορεί συνέχεια να αποδίδει το καλύτερό του. Θα έρχονται και άσχημες στιγμές στην καριέρα του, όμως πρέπει να έχει το κουράγιο να τις αφήνει πίσω του και να κοιτά μπροστά.

2. Ένας κορυφαίος αθλητής αντιλαμβάνεται ότι δε φτάνει στην ελίτ μόνο πετυχαίνοντας κάποιες μεγάλες νίκες έναντι σπουδαίων αντιπάλων. Η ελίτ κερδίζεται με συνεχή προσπάθεια , σωστή νοοτροπία και έλεγχο των ακραίων συναισθημάτων.

3. Ακόμη κι όταν δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, ένας πρωταθλητής γνωρίζει ότι πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, γιατί τότε η επιμονή του είναι πολύ πιθανόν να ανταμειφθεί και τελικά να κερδίσει.

4. Για να είσαι σπουδαίος στο άθλημα που έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις, δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεις την παρούσα φόρμα σου με το καλύτερο επίπεδο στο οποίο έχεις ποτέ φτάσει, γιατί αυτό σου δημιουργεί ένα εμμονικό άγχος, χωρίς λόγο.

5. Οι μεγάλοι τενίστες γνωρίζουν ότι κάθε φορά πρέπει να παίζουν τουλάχιστον τόσο καλά όσο τους φτάνει για να νικούν. Κερδίζουν έτσι χρόνο, καθώς μετά θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν, ώστε να τα πάνε ακόμη καλύτερα στον επόμενο αγώνα τους.

6. Και δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια να πιάσουν σταδιακά, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση (ακόμη και στις μέρες που δεν παίζουν καλά), διότι δε θέλουν ποτέ να αφήνουν άσχημες εντυπώσεις. Πολλές φορές, εξάλλου, έχει σημασία και ο τρόπος με τον οποίο χάνει κανείς...

7. Τέλος, οι σπουδαίοι αθλητές έχουν τον τρόπο να κερδίζουν ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στην καλή τους μέρα!